Gingerbread Flower Cookies

Nodig:

 

125 gram boter 

75 gram bruine bastardsuiker 

135 gram honing 

10 gram bakpoeder 

330 gram bloem (zelfrijzend)

1 theelepel koekkruiden 

een snufje kardemom kruiden 

een snufje zout 

 

 

Bereidingswijze 

 

Zorg dat alles op kamertemperatuur is dit werkt wel het fijnst. Wat ik ook handig vindt, is om alles alvast klaar te zetten in kleine bakjes. Dit scheelt mij tussendoor wegen en meten. Ik doe dit liever allemaal in 1 x. In dit recept zit bakpoeder als je zelfrijzend bakmeel gebruikt is het niet nodig om dit extra toe te voegen. 

 

1. Meng de boter met de suiker tot een mooi geheel. 

2. Doe daarna de honing erbij. 

3. Voeg daarna de bloem en kruiden toe en meng alles tot een goed kneedbare deeg. 

4. Maak de deeg plat met een deegroller of met de hand en druk hier met vormpjes de vormen uit.

Je kunt hier eindelijk in variëren en kijk vooral wat je thuis hebt liggen.

5. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 160 graden.

6. Als de koekjes afgekoeld zijn kun je deze versieren met suikermuisjes of met roze glazuur.

 

Roze glazuur is makkelijk zelf te maken met een beetje water en veel poedersuiker en wat kleur, maar ook kant en klaar te koop in de winkel.

 

Succes en wees creatief met het maken en versieren van de koekjes.