Churros

Wat heb ik nodig?

  • 2 eieren (middelgroot)
  • 125 gr bloem
  • 150 ml koud water
  • 50 gr suiker
  • 60 gr roomboter 
  • Snufje zout
  • 1 liter olie om in te bakken
  • poedersuiker of kaneelsuiker 

 

Extra

  • Een spuitzak met spuitmondje 
  • Een kleine pan voor het deeg
  • Een kom 
  • Een ruime pan om in te bakken 
  • Een schaar

Wat moet ik doen?

  • Doe 150 ml koud water in een pan
  • Doe hier de 50 gr suiker bij en de 60 gr boter
  • Roer dit op laag vuur totdat de boter gesmolten is
  • Doe hier het snufje zout bij en roer dit door
  • Doe in 1 x de 125 gr bloem erbij en roer dit goed
  • Laat de bloem even 2 minuten bakken, maar blijf goed roeren
  • Doe het mengsel in een kom en laat dit even afkoelen
  • Doe hier 1 ei bij en roer dit door, wanneer de ei helemaal opgenomen is voeg je de 2de ei toe en roer je weer
  • Laat het deeg even afkoelen en vul de spuitzak
  • Spuit het deeg in de hete pan met olie en knip de churros af wanneer jij ze lang genoeg vind en bak ze goudbruin
  • Beetje poedersuiker of kaneelsuiker erover heen en smullen maar.