Wie ben ik?

Ik ben Rashnie Hoeseni gedragsspecialist in hart en nieren, omdat ik vind dat je kinderjaren de mooiste herinneringen moeten zijn in het leven.  

 

Ik ben geboren in 1987 in hartje Rotterdam en werk ruim 7 jaar in het onderwijs. Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik een toeristische opleiding gaan volgen. Echter bleek dat ik hier niet genoeg voldoening uit kon halen. Ik vond het leuker om zelf op vakantie te gaan en de wereld te ontdekken. Ik ben gestopt met de opleiding en na vele goede gesprekken ben ik de opleiding Pedagogische Academie Basisonderwijs gaan volgen.

Het was nu niet meer ‘schooltje spelen’ met je beren en poppen in de kamer, maar je stond voor de klas. Je vertelde verhalen en leerde de kinderen lezen, rekenen, schrijven en zag de kinderen in een jaar ontwikkelen. Ik vond dit prachtig om te zien en mijn kinderdroom ‘Schooltje spelen’ werd realiteit.     

 

Naast de algemene schoolvakken heeft het gedrag van kinderen mij altijd bezig gehouden. 'Hoe komt het dat sommige kinderen structureel niet hun vinger opsteken, maar door de klas roepen. Niet alle kinderen evengoed samenwerken of samen kunnen spelen?' Of waar komt de woede, drukte of prikkels vandaan die het leren in de weg staan? Of wat gaat er om in “het vergeten kind” die juist altijd zo stil, verlegen en terug getrokken is?

 

Dit heeft het ook toe doen leiden dat ik de opleiding Master Special Education Needs ben gaan volgen. Dit is een tweejarige opleiding waarin alles wat met gedrag te maken heeft behandeld wordt. In 2013 heb ik de opleiding Master SEN goed afgerond. Naast het les geven ben ik begonnen met Special Needs 4 Kids, zodat ik ouders en leerkrachten kan begeleiden en zo de gewenste begeleiding geboden kan worden aan het kind.

 

In juni 2015 ben ik mama geworden, een mega ervaringen maar ook een zware taak. Ik moest er eerst echt wel aan wennen een klein baby'tje in huis waar ik voor moest zorgen. Ik mocht beslissen wat er wel en niet zou gebeuren, wanneer ik hem te eten en drinken zou geven en wat. Inmiddels is mijn mannetje al 2 en danst, springt en rent hij in het rond, vraagt mij dingen en creëert hij een eigen mening. In oktober 2017 wordt Rohan, mijn zoon, grote broer. Weer een nieuwe levenservaring voor ons waar veel in te leren en te ontdekken valt.